Sve o prehrani: Prehrana za koju smo stvoreni

Količina:

Cijena:

*Za narudžbe izvan Hrvatske pošalji upit


Knjiga o kojoj svi pričaju. Knjiga koja razbija mitove i laži o prehrani i zdravlju općenito. Puno više od knjige o prehrani, ovo je knjiga o svjesnosti i o pravim razlozima zašto jedemo, te knjiga koja daje odgovor koji svi traže – kako živjeti zdravo i dugovječno. 

Pisana je na vrlo jednostavan način, bez stručnih izraza i terminologije, upravo iz razloga da je čitatelj što lakše razumije i da što prije može primijeniti naučeno. 

Na vrlo jednostavan i za čitatelja razumljiv način objašnjava dobre i loše strane svih vrsta prehrane te ne nameće niti jednu vrstu prehrane kao univerzalnu. 

Najveći naglasak je stavljen na svjesno uživanje u hrani, zahvalnost te prakticiranje neke vrste posta – prestanka unošenja hrane na određeni period.

Na vrlo jednostavan i razumljiv način objašnjavam zašto nijedna dijeta dugoročno nije održiva, zašto je brojanje kalorija i vaganje hrane uglavnom nepotrebno te zašto nije dobro na duži period iz prehrane izbaciti bilo koji od glavnih makronutrijenata. 

Nakon ove knjige zasigurno ćeš promijeniti svoj odnos prema hrani i shvatiti zašto zapravo jedeš te koliko ti hrane zaista treba za zdravlje, energiju i optimalnu tjelesnu težinu te sretan i dug život.

Knjiga ima 216 stranica.

Osvrt na knjigu

Povuci za više sadržaja

Mateo Gobo
Mateo Gobo

“Prehrana za koju smo stvoreni” je odlična knjiga koja objašnjava kako jednostavnim, a prirodnim putem voditi brigu o svom tijelu i zdravlju općenito. Nema zamaranja s raznim brojevima (kalorije, broj obroka, broj treninga...). Na vrlo jednostavan, učinkovit i prirodan način uz malo truda može se doći do željenih rezultata. Preporučujem svima!

Armando Matijević
Armando Matijević

Knjiga “Prehrana za koju smo stvoreni “ je ‘biblija’ za prehranu i mentalni pristup istoj - kratko i jasno. U moru informacija/dezinformacija, 2 je jedini osoba u bespuću interneta koju redovito pratim i uzimam za ozbiljno. Činjenica da je uspio svoje enormno kompleksno znanje pretočit u lako čitljivo i koncizno štivo, omogućava svima da možda po prvi puta na jednom mjestu imaju sve šta trebaju znati o prehrani.

Predrag Andrić
Predrag Andrić

Sustavno, pregledno i iskreno napisana knjiga sa jasnim upitama kako pobijediti loše navike i početi se zdravo hraniti. Bez suvišnog teoretiziranja, potkrijepljena osobnim iskustvima autora knjiga je informacija, putokaz i vodič. Da parafraziram kinesku poslovicu koja je primjenjiva na ovu knjigu: “Ako čovjeku daš ribu, nahranit ćeš ga za jedan dan; ako ga naučiš uloviti ribu, nahranit ćeš ga za cijeli život.” Zahvalan sam Daliboru što me ovom knjigom nije pokušao, kao mnogi autori do sada nahraniti ribom, već me je informacijama i tehnikama prezentiranim u knjizi naučio i osposobio da po prvi puta (nakon bezbroj pokušaja) zaista pobijedim loše navike i problem prekomjerne težine.

Emilija Veljković
Emilija Veljković

U svojoj knjizi Prehrana za koju smo stvoreni Dalibor na vrlo pitak, elokventan i iznad svega stručan nacin daje prikaz značaja ishrane i svesti o ishrani u kontekstu zdravlja. Neverovatno je koliko sami možemo da učinimo da sopstvenu dobrobit i poboljsanje zdravlja pravilnijim izborima i svescu o pravilnoj ishrani, a to je ono čemu nas Dalibor na vrlo jednostavan način uči u svojoj knjizi. Ja sam je pročitala za tren i neke savete primena (narocito kod posta) a moji prijatelji kojima sam ovu knjigu preporučila su oduševljeni jednostavnošću i odsustvom reklamiranja nekih posebnih proizvoda ili metoda. Bravo i samo napred!

Matija Sabljak
Matija Sabljak

Prehrana za koju smo stvoreni osvrt Osim svih odgovora o prehrani koje tražite, Dalibor na zanimljiv i motivirajući način zaokružuje svoj dosadašnji rad, znanje i iskustvo. Današnji ubrzani način života udaljava od istinske prirode i zdravlja, ali nas Dalibor ovom knjigom povezujući um, duh i tijelo, sve zajedno vraća na put za koji smo stvoreni.

Dorian Predovan
Dorian Predovan

Osvrt na knjigu “Prehrana za koju smo stvoreni” Bogato iskustvo i brojni savjeti koje je Dalibor podijelio s nama u ovoj knjizi pomogli su mi da drugačije gledam na prehranu, kao jedan od najbitnijih dijelova naše svakodnevice. Obzirom da smo svi zasebne individue, s različitim potrebama i mogućnostima, sviđa mi se individualni prostor koji nam Dalibor u njegovim putokazima ostavlja za prilagodbu. Sama knjiga je razumljiva a primjena savjeta u praksi može biti jednostavna ukoliko su Um,Tijelo i Duh u skladu.

Danijel Žgombić
Danijel Žgombić

Knjiga “Prehrana za koju smo stvoreni” na jednostavan i lako citljiv nacin mi je dala nove uvide, i pojasnila mane i pozitivne strane svih vrsta prehrane, sa naglaskom na svjesnom procesu hranjenja. Knjiga koju je dobro imati na dohvat ruke za cesce prelistavanje i iscitavanje. Rad sa Dadotom u zadnje dvije godine mi je unio u zivot niz benefita, kako u mome fizickom zdravlju, tako i u mentalnom miru, te levelu energije. Njegova prisutnost i izuzetna jednostavnost, podrska, ogromno znanje i iskustvo su nesto sto je danas jako tesko naci. Sretan sam da ga imam u zivotu, kao prijatelja i kao osobnog trenera.

Jurica Nikolić
Jurica Nikolić

Dalibor je u svojoj knjizi “Prehrana za koju smo stvoreni” na jednostavan, poučan i lako razumljiv način opisao sve prehrane koje su aktualne, što je dobro u njima, što nije, o svjesnom hranjenu te važnosti uživanja u hrani, te se dotakao posta kao najjeftinijeg, najuniverzalnijeg i najodrživijeg načina ishrane. Ovu knjigu preporučujem svakom, jer mislim da svatko može pronaći nešto za sebe. Bravo Dalibore!

Erik Miletić
Erik Miletić

Dalibor već duže vrijeme nije »samo« fitness trener. Ne znam da li je ta promijena započela kada je otišao na Tenerife i počeo čitati [psi] ili kada se vratio u Hrvatsku jer u njoj pročitao da istina ima najveću moć, upravo tamo gdje je nepravda najveća. Ali znam da je ova knjiga vrijedna čitanja jer sam je i sam dvaput pročitao. Dalibor nam ne nudi univerzalnu dijetu, već nas podsjeća da smo svi različiti i da mi, odnosno naše tijelo i naš um najbolje znaju. Puno restrikcija donosi stres, čime raste i naš apetit. No, mi trebamo svom tijelu dati vremena da probavi, a to nas vodi u temu njegove druge knjige.

Nina Ninković
Nina Ninković

Knjiga u kojoj autor na vrlo jednostavan način ukazuje na najvažnije aspekte zdravog života i prehrane. Govori o prehrani, ali ne o jednom specifičnom načinu, režimu ili dijeti, već o tome koliko je važno da budemo svjesni i otvoreni, da jedemo polako i naučimo uživati u hrani. Nudi zdrave, jednostavne i besplatne savjete koji se mogu primjeniti u svim sferama života. Napisana jezgrovito, konkretno i direktno, ali isto tako nenametljivo. Ako želiš da unaprijediš svoj život i zdravlje, ova knjiga ti prijateljskim tonom poručuje ‘’Ti to možeš’’.

Dean Rubeša
Dean Rubeša

Ako niste zadovoljni svojom prehranom i trenutnim načinom života te tražite onu jednu važnu polaznu točku za promjene, knjiga “Prehrana za koj smo stvoreni” je odličan izbor u svakom pogledu.

Tin Jardas
Tin Jardas

U današnjem ubrzanom ritmu života, kada većinu stvari obavljamo s automatizmom, zaboravljamo na neke osnovne a prijeko bitne stvari kao što je npr. prehrana. Knjiga “PREHRANA ZA KOJU SMO STVORENI” osim kvalitetnih savjeta čitatelju pruža i kvalitetan uvid na sva ona osnovna i jednostavna pravila ishrane i posta za koje mislimo da znamo a opet ili neznamo ili smo ih zaboravili. Ovu knjigu bi svi trebali pročitati... i to više puta.

Alen Beganović
Alen Beganović

U vrijeme kada savjetovanje o prehrani, zdravlju i postizanju dobrog fizičkog izgleda postaje jako unosan biznis, pročitati knjigu kakva je Daliborova “Prehrana za koju smo stvoreni” i kako on preporučuje "osvijestiti se", veliki je korak ka potpuno drugačijem viđenju stvari. Radi se o knjizi koja nas vrlo direktno i jednostavno odvraća od svih dosadašnjih duboko usađenih stavova o načinu na koji se treba hraniti i (ne)sretno živjeti. Nadohvat ruke nam je sve što poželimo, a ipak naši preci su živjeli puno kvalitetnije nego mi. Dalibor zagovara svjesnost, opuštanje, pokret i bijeg u prirodu, tjera nas da ostvarimo vezu uma sa svojim tijelom, i na koncu, uči nas da put do zdravlja nikada nije bio jeftiniji.

Damir Burić
Damir Burić

Knjiga “Prehrana za koju smo stvoreni” nešto je najbolje što sam do sada pročitao vezano na tu temu. Pisana je na način da ne veliča samo jednu vrstu prehrane, već se spominju i drugi načini. Jako lijepo i argumentirano daje se objašnjenje da svatko za sebe može odabrati ono što je za njega najbolje.

Alen Peršić
Alen Peršić

Moj kratki osvrt na knjigu Prehrana za koju smo stvoreni: Fantastična, fenomenalna, istinita, jako poučna i savršena knjiga za svaki ljudski organizam i koju bi svako ljudsko biće trebalo imati kod kuće i obavezno prakticirati u praksi. Meni je osobno ova knjiga promijenila život iz korijena!!! Čista istina piše u toj knjizi. Hvala ti, prijatelju moj!

Matija Nedaća
Matija Nedaća

Knjiga Prehrana za koju smo stvoreni definitivno jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila! 10 godina lutanja i traženja, lažnih obećanja po internetu, raznih dijeta itd. Knjigu sam dobio na poklon jer sam stalno pričao o njoj a bilo me strah naručiti (jer sam gurman i volim sve jesti) i godinu i pol dana mi je trebalo da se odlučim otvoriti je. Kad sam je pročitao s ljubavlju i razumijevanjem znao sam da je to to. Dao sam si mjesec dana režima iz knjige i definitivno nisam pogriješio, već za tri tjedna je stigao rezultat koji sam čekao 10 godina. Mogu samo reći Hvala na svemu i Hvala što si mi dao priliku da te i osobno upoznam, sad uživam u svemu što sam pročitao.

Natrag na listu